top of page

Herri-lasterketen egutegiak aurrera jarraitzen du eta krosa hasten da

Egile: Pululu Itzulpena: Auritz Mendizabal

Asteburu honetan, Espainiako Atletismoko Errege Federazioaren egutegiaren arabera, igandean izango dira denboraldiko lehen bi krosak. Denboraldi hori gero eta udazkenekoagoa da negukoa baino, eta Euskadin hasiko da datorren igandean, hilak 23, Zornotzako nazioarteko krosarekin.

Espainiako federazioaren egutegiak larunbat honetarako Bilboko nazioarteko milia iragarri du, eta krosean iganderako Villanueva de la Torre kros nazionala (Guadalajara) eta Castellóko Ciutat kros nazionala (Castelló). Ibilbide-lasterketetan, igandean, Santanderrreko 10 km-ak egingo dira.

Herri-lasterketetan, larunbatean, Urkabera igoera trail izango da Oiartzunen, Hiru Txikiak trail Ermuan (Bizkaia), Basajaun trail Galdeanon (Nafarroa) eta Nafarroako ardoak Erriberrin (Nafarroa).

Igandean, 15 km-ko lasterketa klasikoa izango dugu Donostian eta baita 5 km-ko paraleloa ere, Zarautz Bihotzekin Zarautzen, Aramotz lasterketa Zornotzan (Bizkaia), Jarindo Albertia mendi lasterketa Legution (Araba) eta Andosillako Villa lasterketa herrikoia Nafarroan.

Emaitzak

Lau atleta urdinek ekarpen ona Euskadiko 16 urtez azpikoen selekzioarekin egindakoa, oro har, Iruñean ospatutako Espainiako federazio-txapelketan. Urko Etxebeste 5. postuan sartu zen 1500 metroko oztopoetan, bere bigarren betiko markarik onenarekin, 4.26.01, Gipuzkoako errekor handitik segundo batera baino gutxiagora; Maddi Mendizabal 10. postuan 2.40ko markarekin pertika jauzian, eta hiru jauzi nulu egin zituen 2.60ko klubeko markaren gainean. Ander Izurieta 13. altuera jauzian 1.60rekin, eta hiru nulo eginez 1.65 bere marka izango zenaren altueran. Azkenik, Haitz Urrestarazu ataundarrak ez zuen egunik onena izan eta 13. sailkatu zen 1000 metrotan 2:49.42 markarekin.

Euskadi nesketan 7. sailkatu zen 17 taldeen artean eta mutiletan 11.

Berangoko nazioarteko milian, Espainiako estatuko garrantzitsuena, Iraia Mendia lazkaotarraren emanaldia bikaina izan zen gonbidatu zuten emakumezkoen eliteko lasterketan. Iraiak, bere ibilbidean lehen aldiz asfaltozko milia bat egiten zuenak, estatuko mediofondoko onenekin eta atzerriko mediofondista onenekin bat eginez frogatu zuen bere burua: 12. postuan sartu zen helmugara, 5:07an. Nazioarteko atletak irabazi zituen eta bigarren euskal atleta izan zen. Zalantzarik gabe, ongi aprobetxatutako gonbidapena.

San Esteban auzoan, Pilarren egunean, Tolosako lasterketa herrikoian, Xabier Sanchezen zortzigarren postua eta 32. postuan Ayoub Hisinne iritsi zen, lehen postuan gazteen kategorian.