top of page

Gipuzkoako banakako eskola-txapelketaren bigarren jardunaldia

Egilea: Pululu Itzulpena: Auritz Mendizabal

Asteburu honetako atletismo-hitzordurik garrantzitsuena igandean izango da, Eibarko Unbeko pistan Gipuzkoako banakako eskola-txapelketako bigarren jardunaldia egiten denean. Txindoki Atletismo Eskolako atleten ordezkaritza zabala izango da.

Eskola-atletak parte hartzeko irrikitan daude; izan ere, joan den apirilaren 2an Irunen egin behar zen lehen jardunaldia egun berean bertan behera utzi zen, eguraldi txarra zela eta ezinezkoa baitzen atletismoa egitea. Lehen jardunaldia maiatzaren 14an izango da Tolosan, eta ikastetxekako alebin txapelketa ekainaren 4an egingo da Irunen. Eskola-egutegiaren gainerakoa hurrengoa da: hirugarren jardunaldia apirilaren 30ean izango da Donostian, maiatzaren 7an Gipuzkoako taldekako infantil txapelketa Ordizian, maiatzaren 21ean Gipuzkoako proba konbinatuen txapelketa Zumarragan eta maiatzaren 27an Euskadiko eskola-jolasak Zumarragan.

Lasterketa herrikoien agendak larunbatean Segura-Zerain mendi lasterketa eta Aguraingo Oriamendi-Mendi lasterketa (Araba) iragartzen dizkigu. Igandean 10 lasterketa izango dira: 5 km homologatu Irungo Jauzia, San Markos Igoera Errenterian, Aloñako igoera Oñatin, Loatzoko proiekzio-jeitsiera Amasana-Billabonan, Irurako Irurako Herri Krossa, Bilboko Armentiako Estibalizko igoera, Arantzmendiko lasterketa solidarioa (Araba).

Emaitzak

Zaragozako maratoiaren pareko 10 km-ko lasterketan, aldi berean Espainiako maratoi-txapelketa absolutua zena, Bilbao Atletismoko Iraia Mendia atleta lazkaotarrak garaipen handia lortu zuen emakume-kategorian, Espainiako Atletismoko Errege Federazioak homologatutako lasterketa batean, eta 34.03ko denbora zoragarri batean amaitu zuen. Azken horrek marka pertsonala esna nahi du lehen 10 km homologatuan eta, horrez gain, 23 urtez azpiko Euskadiko historiako markarik onena, Gipuzkoako 4. marka absolutu onena, 2. eta 3. markatik 4 segundura.

Ohorezko mailako kluben Espainiako txapelketan, lehen egunean, emakumezkoen kategorian, Atlético San Sebastiánek irabazi zuen Iruñean, eta laugarren postuan jarri zen 16 talde onenen sailkapenean. Txapelketa horretan, 100 metroko lasterketan Nerea Galparsoro 4. postuan 12.54 markarekin, Irenia Apaolaza 3. 200 metroko lasterketan (markarik gabe kronometrajeak hutsegin zuelako), Paula de Juan 3. 400 metro hesietan 1:02.15 eginda, Dorleta Oiarbide 4. mailu jaurtiketan (4kg) 47.27rekin, Ane Torres 1.go pisu jaurtiketan (4kg) 13.66, Nora Tobar 4. altuera jauzian 1.66, Nerea Galparsoro 2. 4x100 metro errelebuan 48.05 eta Irenia Apaolaza 1.go 4x400 metro errelbuan 3:49.40.

Gizonezkoen kategorian, Real Sociedadek irabazi egin zuen Soriako partida eta hirugarren postua lortu zuen 16 talde onenen sailkapenean. Txapelketa horretan, Danel Pérez 6. postuan altuera-jauzian 1.95 markarekin eta Hodei Caballero 4. postuan 5 km martxa lasterketan 22:17.44 marka pertsonalarekin.

Cambrilsen (Tarragona) IX. Trobada Catalunya meridional-Gipuzkoa txapelketa egin zen, Gipuzkoako atletak bertan pazko-astean kontzentratu zirela aprobetxatuz. Hauek izan ziren 16 urtez azpikoen kategoriako atleta urdinen emaitzak: altuera-jauzian Maddi Mendizabalen garaipena 1.51 marka pertsonalarekin, Ane Barandiaranen garaipena 1.000 metroko lasterketan 3.15.86, luzera jauzian 4. Amaia Santamaria 4.86 (+2.1) eta 4.72(+1.3) marka pertsonala, 300 metrotan 4. Elene Galparsoro 44.66, 80 metro hesi sub 14 Irene Basarte 5. 14.04, 300 metro giznonezkoetan 6. Beñat Mujika 42.15, xabalina jaurtiketan (600 gr) 8. Beñat Mujika 22.50 marka pertsonala, 100 metrotan 8. Joanes Arrese 12.52 (+3.2), 300 metro emakumeetan 8. Ainhoa Albisu 45.50, luzera jauzian 9. Beñat Mujika 5.13 (+6.5) eta 5.00 (+1.8), 1000 metro gizonezkoetan Liam Cabanillas 9. 3.00.10, luzera jauzian Ane Juárez 12. 4.40 (+2.6), 300 metro emakumeetan Maren Higuero 15. 47.15 marka pertsonala eta 100 metro hesietan Amaia Santamariak lasterketa utzi zuen.